torsdag 2 juni 2011

Det är roligt när man hör olika.

För länge länge sedan var vi på McDonalds och fick en Star Trek-leksak i Happy Meallådan. När man tryckte på en knapp på ryggen sa han något.

Och vi kunde inte höra vad det var.

Vi försökte dag och natt ta reda på vad den förbannade Star Trek-leksaken sa. Vi såg filmen och försökte koppla samman leksaksgubben med någon av scenerna men det var förgäves.

Till slut gav vi helt enkelt upp. Då hade vi med stor svårighet kommit fram till att leksaken antingen sa "Walk away, sir" eller "One kaiser". Båda fraserna var ju väldigt troliga så vi gav som sagt upp med att ta reda på vilken av de högst sannolika fraserna han sa.

Men en dag när filmen gick på Canal + så klickade det till. Där var frasen. Hur tydligt som helst. Och det hördes till och med att det var just den gubben som sa det. Det var precis samma tonfall som vår leksaksgubbe hade. Och lustigt nog var det varken "Walk away, sir" eller "One kaiser" som sades.

Av nån konstig anledning sa gubben "Warp 3, sir". Är inte det en lite väl uppenbar sak för en Star Trek-gubbe att säga? Det hade ju varit mer dynamiskt och gett filmen fler dimensioner om det fanns nån som helt plöstligt ställde sig upp och sa "One kaiser".



Eller hur?

Inga kommentarer: