måndag 19 november 2012

Dagens underhållning!

Då har vi dragit igång dagens omgång av "Hur många små obetydliga detaljer kan man gnälla om på en timme?". Hjärtligt välkomna säger jag till er i publiken och till dagens två tävlande: Armica och Nova Blom. Som ni vet är det här två riktigt stora proffs och de har utan svårigheter krossat allt motstånd som de mött på vägen mot finalen.

Jag frågade Nova tidigare idag hur hon har förberett sig för tävlingen och fick till svar att hon laddat med en dag full med lek men totalt utan vila. Lägg till ett par trånga strumpor och ett par obekväma byxor så förstår ni ju själva vilket perfekt utgångsläge hon har.

Armica har även hon hållt igång så mycket som möjligt och försökt att vara still så lite som möjligt. Även här har brist på sömn varit en stor bidragande faktor men då snackar vi utebliven nattsömn och inte utebliven dagsvila. Hon är ju trots allt 2,5 år äldre.

Åldern ja... Det är också en faktor att räkna med. Armicas fantasi är ju mer välutvecklad vilket gör att hon ofta hittar fler detaljer att gnälla på än lillasyster Nova. Men Nova har istället bättre uthållighet än vad Armica har så matchen har alla förutsättningar att bli jämn.

Ja medan jag har pratat så har ju första omgången faktiskt redan dragit igång. Nova gick ut hårt i början med att vägra knäppa upp skorna på förskolan innan hon satte på sig dem vilket ledde till ett raseriutbrott när hon sedan inte fick ned fötterna. Detta höll i sig ända till ICA Maxi där hon lugnade ned sig då hon fick hålla i scannern. Armica, som ofta har en smygande start, gick till motangrepp först i bilen på vägen hem då hon inte fick lyssna färdigt på Mora Träsk-låten som ingen visste att hon ville lyssna på. Ytterligare ett raseriutbrott var därför ett faktum.

För att göra den här omgången lite klurigare har vi slängt in en joker i form av mamma Camilla. Jag tror att jag kan tala för både Armica och Nova när jag säger att de blev helt tagna på sängen av att mamman faktiskt gick till motattack efter hemkomsten från ICA. Ett högljutt tal om det fantastiska i att de båda tävlande kan komma på så otroligt många saker att gnälla om var helt oväntat och både Armica och Nova fick sig en rejäl törn poängmässigt.

Ja tävlingen fortsätter naturligtvis och är inte avgjord än på länge. Vi återkommer med en sammanfattning lite senare under veckan. Tack för oss! Tillbaka till studion.

Inga kommentarer: