måndag 27 september 2010

Att tänka på innan man skaffar barn.

Jag har gått och funderat på vad jag skulle ha uppskattat att någon talat om för mig innan jag skaffade barn. Och det här var några saker som poppade upp i huvudet:
  • Skaffa för guds skull ingen hobby! Du kommer ändå inte att ha nån tid över. Och när du väl får tid över så kan du ge dig fan på att så fort du sätter dig för att spela det där nyinköpta datorspelet så vaknar de.
  • Se till att barnet har tåliga mor- och farföräldrar. De ska klara minst 10 minuters barnskrik utan att:
  1. få spel och försöka trösta det arga barnet med vaggsånger (som de med all säkerhet sjunger fel så att barnet bli ännu argare).
  2. säga ja till att se på en hel Lotta på Bråkmakargatan-film med kommentaren "Hon sa att det skulle gå bra att stänga av efter fem minuter" när du precis sagt nej till det eftersom det är läggdags om 5 minuter och filmen är 1 timme och 30 minuter lång.
  3. lova att mamma gärna hjälper mormor att gunga barnet genom att båda tar tag i varsitt ben och varsin arm och svänger barnet fram och tillbaka mellan sig. Vet ni hur jobbigt det är att gunga en 14-kilos sur tjej som ålar sig runt som en orm???
  • Inköpslistor är ett måste. Utan inköpslistor är en bil, bensin och obegränsat mycket tid ett måste eftersom du med alla sannolikhet kommer att behöva kompletteringshandla ett femtiotal gånger under dagen.
  • Babymonitorer är för mesar. Skriker inte barnet tillräckligt högt för att det ska höras från övervåningen när man sitter och kollar på en film med högsta volym på tv:n så är det helt enkelt en fråga om motivation. Då vill barnet inte upp tillräckligt mycket.
  • Vänj dig vid snor. Vänj dig vid att ha snor öv e r a l l t. I håret, i ansiktet, på tröjan, på brösten, på byxorna (ofta i rumpan så att man inte ser det själv men alla andra ser det minsann och ingen säger nåt), på mobilen, i maten, på fönsterrutorna och på katten.
  • Förbered dig på att få leta efter olika saker på de mest intressanta ställen. Om man i vanliga fall får leta efter fjärrkontrollen under soffan, bakom böckerna i bokhyllan och eventuellt under soffbordet får man nu vänja sig vid att leta i skorna i hallen, i duschen och i kylskåpet. Förbered dig också på att på dessa ställen få hitta exempelvis en inkletad majsbåge, en söndertuggad bonuscheck på 125:- från ICA eller en liten bajskorv.
  • Det gäller att planera för helt plötsligt ska allt och alla sova middag. Spagettipaketet ligger nedbäddat i en dockvagn med täcke och allt och kaffepaketet ligger i spjälsängen och vill man ha en kopp kaffe får man snällt vänta tills kaffet har vaknat.
Känner man att det här är något man kan stå ut med så kör på. Annars ska man nog skaffa guldfiskar istället.

    2 kommentarer:

    Anna Thunberg sa...

    Shit vad roligt!

    Camabo sa...

    Du är snäll du. Tack!