tisdag 28 september 2010

Ett scenario

Föreställ dig att du går och lägger dig vid 00.30 eftersom du tidigare på dagen var så trött att du somnade på soffan och således inte blev trött förän vid 00.30. Föreställ dig sedan att din 10 månaders bebis vaknar efter ungefär en timme. Det tar 15 minuter att söva henne. Sedan kan du sova ostört i 20 minuter innan hon vaknar igen. Det tar 15 minuter att söva henne igen. Efter det är allt lugnt och skönt fram till nån gång vid 4-tiden. Då vaknar din 3½-åring och vill sova i er säng. Egentligen brukar du vara rätt hård med att hon får sova i sin egen säng, men eftersom du varit uppe två gånger redan så skulle 3½-åringen kunna komma in med en 2 litersburk med glass utan att du skulle förvägra henne den. Nu sover i alla fall alla igen.

Men...

då händer det en rolig sak.

Din mobilelefon ringer. Klockan har nu hunnit bli 05.15. Skoj. Oj så skoj. Du sluddrar fram ett "Hallå..." men hör bara "Sccccchhhhhhsvischhhhhhschhhhhsvisch". En snabb koll på mobilen igen visar att det är mamma som ringer. Din hjärna, som nu är nere på reptilnivå orkar inte mer än att bara trycka bort samtalet.

Det är tyst.

Det är lugnt.

Alla sover sött och efter några minuter gör du också det.

Men...

då händer det en rolig sak. Igen.

"Sccccchhhhhhsvischhhhhhschhhhhsvisch"

Och igen.

"Sccccchhhhhhsvischhhhhhschhhhhsvisch"

Och igen.

"Sccccchhhhhhsvischhhhhhschhhhhsvisch"

Fyra jävla gånger ringer din mamma dig och däremellan får du fyra jävla röstmeddelanden där man hör... ja, just det: Sccccchhhhhhsvischhhhhhschhhhhsvisch.

Kan du föreställa dig detta? Om du har svårt att föreställa dig detta så ska du inte bli orolig för det är nämligen rätt svårt att föreställa sig detta.

Jag har bara en sak att säga till dig kära mor:

Knapplås!!!

3 kommentarer:

Lasse sa...

Hmm, man undrar ju vad hon gör som förorsakar "Sccccchhhhhhsvischhhhhhschhhhhsvisch" kl. 05.15 på morgonen?

Camabo sa...

Hon går. Till jobbet. Sådan är hon, min mor. Hon är en galen tant som går till jobbet kl 5 på morgonen för att hon ska hinna få nåt gjort innan den stora klicken kommer kl 8. Och tydligen är det för mycket begärt att hon ska sätta på knapplåset på sin mobil när hon går...

Anna sa...

Jag säger också bara en sak: ljudlös!